Meny Stäng

Att göra

vintertips

Mosjön Boulderområde

Lilla Mosjön erbjuder ett högkvalitativt boulderingområde, välkänt i sina kretar. För dig som inte är van klättrare kommer ordet ”bouldering” (som klättartypen heter) från engelska språket och betyder ”klippblock”. Klättringstypen innebär att man klättrar på lägre väggar, oftast just klippblock utan rep. Väggarna kan vara upp till 4,5m höga och på marken läggs tjocka madrasser ut som skydd. Intresset för sporten har ökat med åren, men bouldering i Mosjön välkomnar vana som ovana klättrare att ta med fikaväskan och njuta av en tur i den vackra naturen.

Kasberget i Skeppsmaln

En vistelse till Skeppsmaln är helt klart väl värt – och ett uppskattat smultronställe. Men en kanske inte lika välbesökt plats är Kasberget. Vandra Lotsstigen upp till Kasberget och njut av den vackra utsikten över havet. Tag gärna med en fikakorg.

Discgolf i Husum

I centrala Husum, med utsikt över kartong- och massaindustrin, hittar vi ett grönområde med Discgolfbana. En sport som spelas med disc (frisbee för en del) vars målsättning är att spela på en bana med så få kast som möjligt. Discen ska kastas i en discgolfkorg. Banan i Husum består av 21 st hål (18-hålsslinga plus tre svårare hål på andra sidan Husån). Discar går att hyra på Mia’s som ligger på Husum Torget.  

Sandviken

En liten pärla mitt i Husum med långgrund sandstrand. I närheten hittar du även Tredjeviken som har härliga klippor och mindre långgrund strand. Njut av en solig sommardag längs med stranden, nyttja grillplatsen i närheten och havets svalkande temperaturer. Parkering finns i nära anslutning till stranden.

Degersjöstugan

Strax utanför Husum centrum hittar vi Degersjön med dess utmärkta elljusspår. Tag med skidor och ta del av deras skidspår. Klicka på knappen nedan för att hålla koll på skidspårens status. Toa och omklädningsrum finns på plats. Möjlighet till upplyst skidområde finns, för de som vill ta kvällsturer.

Cubarinken

Njut av en centralnära skridskotur på fina Cubarinken. En välskött skridskorink centralt belagd i Husum. Möjlighet till belysning på kvällar finns. 

Banafjäl Skridskorink

I Banafjäl, bredvid lokala skolan, finns en allmän skridskorink. Möjlighet till belysning finns på kvällstid. 

Banafjäl Skidspår

Passa på att ta med skidorna till Banafjäl för ett åktur i skogen. Håll koll på spårets status via nedanstående knapp med länk. 

Tenna

En utflykt till Tenna med fikakorg, grillning och mys i kåtan – kan det bli något bättre? Självklart! Det finns även möjlighet till att pimpla. Fiskekort löses via automaten mitt i Banafjäls by. Anslag om information finns också att hämta på plats vid Tenna.  

Skoterspår

I hela Grundsunda finns det got om möjlighet till att njuta av turer på skoter. Via nedan länk delar vi den allmänna skoterkartan (hela Örnsköldsviks Kommun). Vill du ha mer information rekommenderar vi er att kontakta vår lokala skoterklubb, Nolaskogs Skoterklubb Sektion 3 (Husum).

Promenader i Husum

Varannan vecka arrangeras promenader i Husum. Alla är välkomna att delta på ett coronasäkert sätt. Se mer information via nedanstående länkar. Kontakta Hans Olov (070 – 553 61 49) eller Bernt Åke (070 – 325 51 98) för mer information och anmälan. 

Hallonbacken

Åk pulka eller njut vid grillplatsen när snön ligger täckt på marken. Den centralt belagda Hallonbacken erbjuder en mysig stund för hela familjen. Har du glömt korven till grillen gör det ingenting för ICA ligger ett stenkast ifrån.